Dia Setia Bersamaku Walaupun Aku Tiada Apa-Apa


Assalamualikum....

Khamis lepas saya dapat berjumpa dengan beberapa orang kenalan masa zaman kecil. Seronok bila dapat berjumpa dan berbual bersama dan paling penting seorang dari kami berlima akan berkahwin tak lama lagi.


Jadi berkumpul dan beri jemputan kawin.

Luqman : Ziz , aku nak tanya tapi kau jangan marah eh.

Aziz : Apa dia man ?

Luqman : Macam mana kau boleh terpikat dengan dia, yelah kau businessman , bergaya.Tapi !!

Rayyan : (menyebuk ) Tapi dapat bakal isteri "sehat" itu maksud kau man ?

Luqman : ahh itu maksud aku !!

Aku lihat aziz hanya tersenyum dengan tenang dia jawab.

Aziz : Jangan kau tengok apa yang aku ada sekarang. Tapi tengoklah aku aku yang 5 tahun lepas.Ketika aku tak ada apa-apa. Dialah orang yang paling setia bersamaku dan selalu bagi sokongan. 

Yelah nak mula business bukan senang , kami sama-sama naikkan business sekarang. Dia jadi orang kuat kejayaan aku. Takkan aku dah senang aku nak tinggalkan dia ?

Ada apa pada kecantikan jika hanya ada pada kau ketika kau ada segalanya. Apa gunanya ada ketika ada duit berkebuk, masa kau susah semua lari tinggalkan kau.Aku sayang dia kerana Allah maka aku terima dia seadanya. Kalau dapat yang cantik itu bonus, jika tidak baik akhlaknya pun cukup bagiku.

Luqman : Aziz jangan kau amik hati, aku sekadar bertanya, inilah baru kawan aku. Buat Pilihan yang betul.

Aku mampu tersenyum tengok kerenah kawan-kawanku. Inilah realiti kehidupan bukan seperti apa yang di papar di televisyen.

Sumber asal : http://www.akupenghibur.com/WALIMAH ISLAMIC MSH - Harga termasuk pos 
( Jualan Penghabisan Stok )MYR00.00

FOR FAST RESPONSE 

Jangan Malu nak bertanya . Anda bertanya , saya sedia membantu anda .
WhatsApp : +601118831395 
Id wechat : Mardina95
IG : mardinasafiyyanijab 
Like Page - Kahwin di Usia Muda

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

1 comments:

comments
November 24, 2015 at 11:34 AM delete

Asalam-o-Alykum, My name is Qasim, from last 26+ years Allah and Muhammad s.a.w keep coming into my dreams, over 460+ times Allah comes in my dreams and 250+ times Mohammad s.a.w comes in my dreams, Muhammad s.a.w is the last Messenger of Allah and I am the Ummati of Muhammad s.a.w, My dreams about to Major Signs of Qiyamah, Gog Magog, Esa a.s, and End of Time. I have shared many dreams on my fb page Allah and Muhammad pbuh in my Dreams and my blog Allah and Muhammad saww in my Dreams

Reply
avatar

Yakinlah ada sesuatu yang menantimu selepas banyak kesabaran yang kau jalani yang akan membuatmu tersenyum hingga kau lupa pedihnya rasa sakit.

Adakah Anda Masih Belum Bertemu JODOH?