Jangan Kahwin Dengan Saya Kalau Hutang Awak Belum Diselesaikan

UNTUK membina masjid banyak yang diperlukan untuk menyiapkannya. Perkahwinan ini bukan satu hari kita bersamanya namun ia mungkin sepanjang hayat kita hidup di dunia ini.

Golongan muda kini banyak terbeban dengan kemelesetan ekonomi dan perlu menanggung kos sara hidup tinggi dan juga boleh menyebabkan golongan ini terjebak dengan hutang untuk melangsaikan segala tanggungan dan perbelanjaan. 
Apa yang malaysiaviralstory ingin sampaikan walau satu sen kita berharus ia WAJIB dibayar kepada pemberi hutang tersebut1. Selain mencari kriteria agama, carilah pasangan yang ada wawasan kewangan yang baik.

2. Hindari lelaki yang banyak pakai 'aksesori' sama ada di badan atau di kereta sendiri yang mana kereta masih hak milik dituntut bank jika belum habis bayar.

3. Sebagaimana majikan menemuduga pekerja, anda harus menyelidik latar belakang kesihatan kewangan pasangan anda.

4. Jika dia mula meminjam wang dari anda, itu bukanlah petanda bahagia.

5. Jika dia selalu memberikan alasan dompet selalu tertinggal, itu juga satu petanda awal.
For question & reservation please contact @ whatsapp at 018-4024546

6. Jika dia terlalu banyak bercerita mengenai derita hutangnya, semakin lama hutang itu akan menjadi tanggungjawab anda bersama.

7. Cinta benar-benar boleh membuatkan manusia menjadi 'buta'. Hanya manusia yang tidak buta boleh melihat wawasan kewangan sebagai antara matlamatnya.

8. Jangan malu untuk bertanya, bila rumah pertamanya akan ada? Jika dia ragu-ragu, tiada jawapan dan asyik menyalahkan kerajaan atau Ahmad Maslan, maka jelas sekali bahawa dia memang tidak wawasan.

9. Jika dia hanya bercerita tentang kereta idaman, sebenarnya dia lebih senang dengan simbol dan status kejayaan.

10. Tamparlah diri sendiri untuk menjadi manusia yang waras. Saya tahu ada segelintir yang tidak bersetuju dan kata susah nak dapat lelaki yang seperti Aaron Aziz dan dada berbulu.

Selamat berbahagia, selamat pengantin baru. Kahwinlah dulu baru anda tahu.


Artikel diatas ditulis oleh saudara Azizul Azli Ahmad 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

Yakinlah ada sesuatu yang menantimu selepas banyak kesabaran yang kau jalani yang akan membuatmu tersenyum hingga kau lupa pedihnya rasa sakit.

Adakah Anda Masih Belum Bertemu JODOH?